lauantai 29. syyskuuta 2012

Mail Express tunika

Syyskuun ompeluhaasteen viimeinenkin työ valmistui ajoissa. Pelkäsin rikkoneeni mun saumurin ja kävin jo kyselemässä huollon hintaa yhdestä paikasta mutta onneksi en ottanut saumuria mukaan (ei olisi kädet riittänyt, kun lasten kanssa olin liikkeellä) sillä illalla vielä kotona sitä tutkaillessa tajusin, että olinkin vaihtanut siihen vinot neulat paikoilleen. Ekat vääntyi ommellessa ja vaihtaessa olin sitten ottanut paketista käytetyt ja valmiiksi vinon neulan. Ei ihme, että alasieppari vähän tökki neulojen väliin. Luulin, että se sieppari oli vääntynyt tai ajotus mennyt pieleen tai jotain. No onneksi tosiaan huomasin erheen ennen kuin ehti kone huoltoon. Ihka uusilla suorilla neuloilla toimii taas kuin unelma. Ei sillä, kyllähän tuo saumuri vuosihuoltoa kaipaisi, ei ole vielä kertaakaan käynyt, mutta saa nyt kyllä luvan vielä odottaa hetken.

Viimeiseksi haasteompeluksi valitsin tytölle tunikan. To do -listalle jäi vielä ainakin tytölle jumpsuit ja yöhaalarit ja pojille hupparit. Joskus sitte..

Kaava: Ottobre 1/12 Mail Express tunika koossa 92cm
Ottobre 1/10 Ruusunnuppu legginsit koossa 92cm
Kankaat: Pinkki ja ponitrikoot Sampsukka
Vaaleanpunainen pallotrikoo Käpynen

Muokkasin Mail Expressin syksyiseksi tuplahihaversioksi. Muita muutoksia en kaavoihin tehnyt. Yläosa jäi mielestäni kaipaamaan jotain.. olisi ehkä pitänyt laittaa pinkit resorit kaula-aukkoon tai jotain. Vähän häiritsee tuollaisenaan. Ruusunnuppu legginsit oon kerran aiemminkin ommellut. Tällä kertaa osasin muokata kaavaa vähän kapeammaksi ja madaltaa vyötäröä. 


Jätin sivut ihan vain laskoksille, en lisännyt mitään koristuksia. Kivalta ne minusta näyttää ihan noinkin. 


Hiukan reilut on meidän tytölle vielä, mikä on ihan hyvä ja tarkoituskin. Neidin nykyinen vaatevarasto on aika reiluhko. Ei haittaa, vaikka osa vähän odottelee kasvupyrähdystä.

Syksy on selkeesti menossa, kun mulla on alkanut puikot ja koukkukin heilumaan illalla tv:tä katsellessa. Yhden tuubihuivin oon saanut valmiiksi mutta se odottaa vielä sopivan pipon valmistumista. Se taas ei ole vielä edes aloitettu, kun en ole löytänyt mieluisaa ohjetta. Täytyy varmaan soveltaa omasta päästä, kirjaimellisesti.


Koukulla on työn alla tilkkupeitto. Kenelle ja minkä kokoinen, sitä en tiedä mutta on tässä aikaa vielä miettiä. Ruutuja on nimittäin valmiina vasta 5kpl. Yhden virkkuukoukunkin jo sain katki. Ostin tilalle metallisen, vaikka en metallisista enää juurikaan tykkää. Peitosta joka tapauksessa tulee ihana ihan varmasti. Tuli sitten vauvan tai aikuisen torkkupeiton kokoinen. 

Muistakaahan vielä ARVONTA. Huomenna loppuu aika osallistua, joten jos et ole vielä osallistunut niin äkkiä sinne! Uusille lukijoille lämpimästi tervetuloa! 


2 kommenttia:

  1. Hieno setti! Mites jos vaikka virkkaat pinkin kukan rinnukseen, sais sitä väriä yläosaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiva setti. Tykkään tuosta Ruusunnuppulegginssien kaavasta. Olen ommellut vasta yhdet sellaiset legginssit ja vähän leveät niistä meidänkin tytölle tuli, mutta ensi kerralla tiedän kaventaa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!