tiistai 3. heinäkuuta 2012

Maret ja Katariina

Hiljaiseloa viettänyt tämä blogi. Elämä haittaa vähän liikaa harrastamista mut oon mä jotain aina välillä ehtinyt ompelemaan. Kuvattuakin kyllä mutta ei ole kuvat päässeet tänne asti, kun ei ole ollut aikaa rustata tekstiä.

Mutta nyt kuitenkin jotain tännekin asti. Ostin itelleni synttärilahjaksi toukokuun lopulla Mekkotehtaan kirjan ja sitä oon ihailuista huokaillen selaillut jo monet kerrat. Ihan heti piirsin kaavat tyttöjen Katariinasta ja naisten Maretista. Muutkin mallit pääsee kyllä varmasti vielä jossain vaiheessa työn alle!

Kaava: Mekkotehdas Katariina koossa 86/92, Maret koossa 36
Kangas: puuvillaa HHkankaasta

Maretista tein ensin koeversion vanhasta retrolakanasta (siitä en ole saanut napattua kuvaa ja jäi multa vieläpä mökille). Hyvin sopi kaikin puolin ilman muokkauksia. Jotain kuitenkin taisin mokata tätä kangasta leikatessa, koska tässäpä tulikin yläosa aivan liian tiukaksi, vaikka en mitenkään runsans mutoinen yläkropaltani ole. Jouduin siis purkamaan kainalosauman ja lisäämään sinne pienet kolmion muotoiset palaset tuomaan lisäväljyyttä. Lisäksi avarsin vähän koko kainaloaukkoa, kun tuntui kinnaavan liian ylhäällä. Nyt pystyn hengittämäänkin tämä mekko päällä. 

Tein helman alkujaan pitkäksi mutta se ei näyttänytkään hyvältä (leveämpänä ehkä olisi ollut parempi, mutta kangas ei riittänyt enempään), joten lyhensin kaavan mukaiseksi. Hetken mielijohteesta tein ylimääräisestä palasta röyhelön helmaan. En tiedä tykkäänkö vai en. Jotenkin yöpaita fiilis tästä tulee tuon kankaan takia. En ole tottunut noin hempeisiin kuoseihin itellä.. enkä kyllä kauheasti röyhelöihinkään.


Tytön Katariinasta sen sijaan tuli ihana. Tykkään ihan hirveästi tuosta mallista ja kangaskin sopii paljon paremmin tuollaiselle pienelle tytölle. Tähän en tehnyt kaavaan mitään muutoksia mutta kuminauhat laitoin hiukan lyhkäsemmät kuin mitä taulukon mukaan neuvottiin. 

Kuvat on mitä on mutta kai nuosta jotain selvää saa. Kuvaaja (=esikoinen) oli vähän hätäinen ja nuorempi malleista taas huonolla päällä.  Suurin osa otoksista oli tätä luokkaa:


4 kommenttia:

 1. Tosi kauniita ovat, mutta ymmärrän mitä tarkoitat, itselläni kun olisi vaikeuksia pitää. Ihastelen kuinka kaunis tuo Maret on aikuisellekin, mutta jos mekko olisi päälläni, olisi olo kuin jättimäisellä nukella :P

  VastaaPoista
 2. Voi minä tykkään röyhelöistä! :D
  Jos mekkoon tekisi muutamaan kohtaan kontrastia tekeviä yksityiskohtia, niin voisi tulla siedettävämpi yöpaitafiilikseen, mutta tuollaisena ihanan hempeä kesämekko naturellimpaan menoon. :)

  Näyttääpä kovin tutulta tuo kiukkuapinointi (oma neiti 1v4kk ja temperamenttia olisi muille jakaa). Olisi veikeä olla olla Katariina-mekko Katariina-neidilläni. ^_^

  VastaaPoista
 3. Ihania! Minä tykkään! Täytyisi itsekin hankkia kyseinen kirja! =)

  VastaaPoista
 4. Ihanan herkät kesämekot! :)
  Onkohan kirjassa paljon aikuiselle? Mietin oikeutettua syytä hommata kirja.
  Terkuin 3 pojan äiti. :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!