torstai 16. kesäkuuta 2011

Vanhoista paidoista ruokalappuja

Mulla on näemmä vaihe, että en saa tehtyä uusista kankaista mitään, vaikka olisi kankaita kasapäin ja kaavojakin valmiina. Sen sijaan taas iskin sakset kierrätettäviin kankaisiin.


Neljä tahraista paitaa. Ihanat Urban elkin norsupaidat, jotka riiviöt onnistuivat tahrimaan. Yksi valkoinen paita, siisti kylläkin, mutta kuvat jotenkin hassusti laitettu. Ja yksi valkoinen isompi paita, jossa myös tahraa. Kuka ikinä ajatellut, että VALKOINEN pysyisi meillä valkoisena yhtä käyttö kertaa pidempään. Joku hullu ilmeisesti.

No mutta asiaan. Olen onnistunut piilottamaan kaikki meidän ruokalaput jonnekin todella hyvään jemmaan. En ole löytänyt mistään, vaikka oon yrittänyt etsiä kaikki mahdolliset paikat. Neiti on nyt jonkin aikaa totutellut soseisiin, joten oli vähän pakkorako tehdä uusia tilalle.


Nosupaidoissa käytin hyväkseni jo valmiita kaula-aukkoja. Ruskea norsuinen paita oli aika pahasti tahrainen, joten siitä tuli vähän lyhyempi ja sai isomman "peittelyn". Ompelin siihen ison valkoisesta paidasta leikatun ympyrän ja tikkasin ompelukoneella "omnommonom"-tekstiä. Vihreä norsuisessa paidassa oli vain muutamassa norsussa pienet tahrat, joten leikkasin ruskean paidan jämäpaloista saman kokoiset norsut ja kiinnitin ne siksakilla tahrakohtien päälle. Valkoisesta pienemmästä paidasta leikkasin kuvat irti ja takakappaleesta ja toisesta paidasta leikkelin summissa ruokalapun muotoiset palat. Kuvat (kuin myös valkoinen ympyrä ja norsut) on kiinnitetty kaksipuoleisella liimaharsolla ensin kiinni kankaaseen. Reunat ompelin kiinni ihan vaan suoralla ompeleella.

Meinasin kyllä ensin huolitella reunat ihan vain saumurilla mutta se ryökäle alkoi takkuilemaan. Kaipaisi ilmeisesti neulojen vaihtoa mutta pojat on hukanneet ruuvarin, millä neulat saisi pois. Täytyi tyytyä ompelukoneen tarjoamiin vaihtoehtoihin. Ruskea norsuisen reunat taitoin ja tikkasin suoralla ompeleella. Vihreä norsuiseen kokeilin yhtä koristeommelta. Valkoisiin ompelin kanttaukset resorista. Turkoosi oli ainut, joka onnistui edes melko hyvin. Punaseen tuli liian kireä kanttaus, pinkkiin liian löysä. Ei tuo kangaskaan mitään parasta kantattavaa ollut, varsin lurua. Mutta menee nekin nyt pahimmassa puutteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!