keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Metri isoäidinneliöitä

Kotosalla taas vaihteeksi. Kipeenä, joten mikäs sen mukavampaa, kun kuluttaa päivät ompelusten parissa, kun ei mikään muu oikein kiinnosta palelun ja köhinnän ohessa.

Ensimmäisenä sain valmiiksi asti vaatteet isoäidinneliöistä. Ihastuin kankaaseen heti, kun sen ekan kerran näin. Nämä haaleammat värit ei ole ihan mun mutta pitihän sitä silti tilata tyttöä varten metrin pätkä.

Kaava: SK 1/09 velourmekko koossa 92cm, muokattu kapeammaksi ja pitkähihaiseksi
Kangas: Liandlon isoäidinneliötrikoo pastellisävyissä Royal-tuotteelta


Mietin pitkään, mitä tuosta kankaasta tekisin. Kaikenlaisia ideoita on monen blogista löytynyt mutta päädyin lopulta tekemään tytölle pitkähihaisen singoallan hyväksi todetulla/muokatulla kaavalla. Panta ei saanut kovin suurta suosiota mutta tein sellaisenkin, kun sattui sopiva suikale jäämään piposta. Meidän neiti ei ole oikein pinnien, ponnareiden ynnä muiden kaveri. Tosin eipä sillä hiuksetkaan vielä kovin pitkät ole. Kovin hentoisia haivenia. =)


Loppupalasta surautin pikaisesti pipon ja tuubihuivin. Taidan kyllä lahjoa jotain tällä setillä. Mulle ei yksinkertaisesti näin hailukat sävyt sovi.

Onneksi opin poikien astronauttipaitojen jälkeen esipesemään ihan kaikki kankaat ennen kuin rupean mitään ompelemaan. (Niistä paidoista tuli napapaidat ekassa pesussa, kun en osannut arvata, että se trikoo niin hurjasti kutistuisi!) Tämäkin kangas kutistui mielestäni tosi paljon. 8cm x 8cm ruuduista tuli 6cm x8cm kokoisia :( . Ja vetää tuo myös aika kiitettävästi kieroon. Ruutujen kohdistaminen oli aika haastavaa eikä kyllä edes kunnolla onnistunut. Mutta olkoot, kaunista kangasta se on silti! Tilasin tätä juuri Ottobrelta sini-punasävyisenä itseäni varten ja mökillä olevan vuodesohvaan aion ommella irtopäälliset tämän puuvillaisesta versiosta.

torstai 19. heinäkuuta 2012

Mökkielämää ja vähän ompeluakin..


Terveisiä mökiltä!












Oon mä vähän käynyt kotona ompelemassakin. Lievittämässä pahinta ikävää (ompeluterapiaa, että pysyy järjissään). Matkaa kun on hurjat kolmisen (?) kilsaa. =D

Kangas: Lintukuvioinen interlocktrikoo Michas&Stoffecelta, tummansininen resori jostain
Kaava: Ompeluelämää ryhmässä kiertänyt "tissitunika" koossa S, helmaa kavennettu muutaman sentin 

 Kangas: JNY design pilvi interlock ikasyr, ruskea resori Royal-tuote
Kaava: Sama edelleen, helmaa muokattu reilusti kapeammaksi


Kankaat: Znok design puukuvioinen trikoo ystävältä, ruskea resori Royal-tuote
legginsien ruskea trikoo ikasyr
Kaavat: Mekossa sama kuin yllä, muokattu pidempi hihaiseksi&helmaiseksi ja kavennettu reilusti,
legginsit OB 1/09 Taija trikoohousut lyhennettyinä 


Mukavaa kesän jatkoa kaikille!

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Maret ja Katariina

Hiljaiseloa viettänyt tämä blogi. Elämä haittaa vähän liikaa harrastamista mut oon mä jotain aina välillä ehtinyt ompelemaan. Kuvattuakin kyllä mutta ei ole kuvat päässeet tänne asti, kun ei ole ollut aikaa rustata tekstiä.

Mutta nyt kuitenkin jotain tännekin asti. Ostin itelleni synttärilahjaksi toukokuun lopulla Mekkotehtaan kirjan ja sitä oon ihailuista huokaillen selaillut jo monet kerrat. Ihan heti piirsin kaavat tyttöjen Katariinasta ja naisten Maretista. Muutkin mallit pääsee kyllä varmasti vielä jossain vaiheessa työn alle!

Kaava: Mekkotehdas Katariina koossa 86/92, Maret koossa 36
Kangas: puuvillaa HHkankaasta

Maretista tein ensin koeversion vanhasta retrolakanasta (siitä en ole saanut napattua kuvaa ja jäi multa vieläpä mökille). Hyvin sopi kaikin puolin ilman muokkauksia. Jotain kuitenkin taisin mokata tätä kangasta leikatessa, koska tässäpä tulikin yläosa aivan liian tiukaksi, vaikka en mitenkään runsans mutoinen yläkropaltani ole. Jouduin siis purkamaan kainalosauman ja lisäämään sinne pienet kolmion muotoiset palaset tuomaan lisäväljyyttä. Lisäksi avarsin vähän koko kainaloaukkoa, kun tuntui kinnaavan liian ylhäällä. Nyt pystyn hengittämäänkin tämä mekko päällä. 

Tein helman alkujaan pitkäksi mutta se ei näyttänytkään hyvältä (leveämpänä ehkä olisi ollut parempi, mutta kangas ei riittänyt enempään), joten lyhensin kaavan mukaiseksi. Hetken mielijohteesta tein ylimääräisestä palasta röyhelön helmaan. En tiedä tykkäänkö vai en. Jotenkin yöpaita fiilis tästä tulee tuon kankaan takia. En ole tottunut noin hempeisiin kuoseihin itellä.. enkä kyllä kauheasti röyhelöihinkään.


Tytön Katariinasta sen sijaan tuli ihana. Tykkään ihan hirveästi tuosta mallista ja kangaskin sopii paljon paremmin tuollaiselle pienelle tytölle. Tähän en tehnyt kaavaan mitään muutoksia mutta kuminauhat laitoin hiukan lyhkäsemmät kuin mitä taulukon mukaan neuvottiin. 

Kuvat on mitä on mutta kai nuosta jotain selvää saa. Kuvaaja (=esikoinen) oli vähän hätäinen ja nuorempi malleista taas huonolla päällä.  Suurin osa otoksista oli tätä luokkaa: