keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tunnustus! Ja kevään eka pipo..

 
1.Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.

Sain tämän tunnustuksen hula maja -blogista, kiitoksia kovasti!


2.Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi.
 (..mitähän tähän nyt keksisi sellaisia, joita ei ole jo aiemmin tullut kerrottua..)

-  Oon yrittänyt pitää yllä jonkinlaista kangaslaihista, eli kankaiden ostolakkoa, jo puoltoista (!) vuotta huonolla menestyksellä. Repsahduksia on tullut useita. Mulla on siis onneton itsekuri, kun kyse on kankaista!
-  Kun aloitin kangaslaihiksen, mulle oli kaksi äitiyspakkausta, 3 kpl 30l muovilaatikkoa, 2 kpl 10l muovilaatikkoa ihan täynnä kankaita ja yksi kopiopaperilaatikollinen tilkkuja. Oon saanut hävitettyä (repsahdukset mukaan lukien) kankaita tähän mennessä vain yhden 30l muovilaatikollisen ja puolikkaan 10l laatikon verran + tilkkulaatikon lahjoitin eteenpäin. Olen siis hidas saamaan mitään aikaan! 
- Perimmäinen syy siihen hitauteen on ajan ja jaksamisen puutteessa. Hoidan lapset ja kodin melkein kokonaan yksin (ihana yrittäjä mies) ja kaiken tämän perusarjen ohella myös miehen ja muutaman muun läheiseni yrityksien paperihommat.
- Tuolla kangaslaatikoissani marinoituu ihanuuksia myös ihan senkin takia, kun en vaan osaa päättää, mitä niistä tekisin. Esim. Metsolan ruskeaa apila joustofroteeta on 1,5m pätkä ja suunnitelmat sen tuhoamisesta vaihtuu yhtä usein kuin sukat jalassa.
-  Lankoja mulla ei ole ihan niin paljon kuin kankaita. Vain yksi rahi tupaten täynnä. =D
- Odotan enemmän kuin innolla sitä hetkeä, kun mies saa tehtyä/rempattua mulle lupaamansa työhuoneen meidän vanhaan navettaan.
-  Mutta ennen kuin mies saa edes aloitettua remppaamista, mun pitäisi siivota kyseinen navetta. Mä inhoan siivoamista! =D



3. Lahjoita tämä sama award 10 parhaalle blogille/bloggaajalle
Näissä eteenpäin lahjoituksissa oon vielä huonompi kuin faktojen keksimisessä itsestä. Mun mielestä tunnustuksen ansaitsee kaikki blogit, joiden lukijoiksi oon itseni klikannut eli ne jotka ette ole tätä tunnustusta jo muualta saaneet, napatkaapa tästä mukaan! =)


--------


Kangaslaihiksesta puheen ollen, viime viikolla tuli postin mukana viimesin retkahdus. Ostin ystävältä muutaman yksivärisen velourin ja raitajoustofrotee palasen sekä pätkän tähtikuvioista trikoota. Se 70cm pätkä trikoota taipui pipoksi ja tuubihuiviksi minulle itselle.


Kangas: Kaverin varastoista ruskea tähti-trikoo, alkujaan Myllymuksuilta


Kaava/ohje: Suuri Käsityölehti 2/12

Ohjeista poiketen tein pipon vain vähän yli korville asti kaksinkertaisesta trikoosta ja tuubihuivi puolestaan on tehty 80cm x 70cm palasta eli on vain kertaalleen kaulan ympäri pujotettava. Olisi sen osannut tehdä ilman ohjettakin mutta jos joku nyt sattuu oikein ohjetta kaipaamaan niin tuolta SK 2/12 lehdestä sellainen löytyy, sellaiselle kahdesti kaulan ympäri kiepautettavalle tosin.



sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ruokalappuja

Meidän itsepäisellä pienellä neidillä on ollut jo tovi akuutti pula ruokalapuista. Neiti on tullut siihen vaiheeseen, että tahto syödä itse on kova ja taito sen sijaan varsin heikko. Ruokalaput on siis jokaisen ruokailun jälkeen pesun tarpeessa. Pyykkihuolto ei ihan pelaa samassa tahdissa, joten piti tehdä muutama ruokalappu lisää.

Aiemmin oon tehnyt käännettäviä ruokalappuja omalla kaavalla. Nyt päätin kokeilla essumaisempaa Pinterestissä vastaan tullutta kaavaa.

Kaava: Bapron
Kankaat: Omput ja turkoosi-oranssi piparikukka br pul Myllymuksuilta
valkoinen joustokantti HH Kankaasta
 
 
 
Samalla ompelin syöttötuolin pehmusteella uuden irrotettavan päällisen tuomaan vähän piristystä ja helpottamaan pehmusteen puhtaanapitoa. Tuon irtopäällisen saa helposti pesuun, KUN se sotkeentuu. Leikkasin kankaat suoraa vaan vanhaa pehmustetta kankaan päällä mallaillen ja ihme kyllä, tuli just sopiva. Laiskana en jaksanut erikseen kaavaa piirtää.

Kangas: Turkoosi piparikukka joustofrotee Myllymuksuilta




 
Pohjaan jätin pujotus aukon ja siihen laitoin kiinnitykseksi metallineppejä. Lisäksi viritin kuminauhan pohjaan, että pysyy pehmuste kuosissaan. Vaikka kyllä se ilman tuota kuminauhaakin olisi pysynyt. Sen verran nafti tuo pehmuste on meidän jo monia vuosia ja useamman lapsen ruokailut nähneeseen syöttötuoliin. Raukka kaipailisi jo vähän maalia pintaansa.


torstai 22. maaliskuuta 2012

Ja arvonnan voittaja on....

Puuh, joka keväinen paperisotarumba alkaa olla ohi ja ehdin vihdoin suorittamaan sunnuntaina päättyneen arvonnankin.

Kirjoitin kaikkien osallistujien nimet taulukkoon niin monta kertaa kuin olitte ilmoittaneet arpoja saavanne (Hannalle laitoin kaksi arpaa, vaikket ollut sitä erikseen maininnut, tiesin sun kuitenkin olevan myös lukijana täällä. ). Osallistujia oli 18 ja arpalipukkeita tuli 36 kappaletta. Tulostin nimet paperille, leikkelin suikaleiksi ja taittelin kulhoon.



Arvonnan suorittajaksi pestasin meidän perheen esikoisen. Viralliset valvojat eli perheen muu pikkuväki meinasi, että lastenohjelmat on mielenkiintoisempia kuin moinen lapun nosto. =D



Ja tattatattadaa, arvonnan voittaja on:

(oonpa surkea kuvaaja, kun tarkennus meni ihan pieleen)

MAISKU


Onneksi olkoon Maisku! Laitahan osoitteesi sähköpostilla mulle sandruskainen (a) gmail.com niin minä laitan "Surrur - Tee oma marimekkosi" -kirjan sulle tulemaan postitse.

Iso kiitos jokaiselle osallistujille! Ja kiitos kaikille uusille lukijoille! Kiva saada tänne lisää seuraajia.

Nyt kun oon saanut paperikasat kuntoon niin toivottavasti ehdin seuraavaksi keskittyä taas vähän enemmän kankaisiin ja ompelukoneeseen, että  saan tänne taas jotain blogattavaakin. =)


sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tauluja ja pahvikirjaimia

Tässä tulee muutama viime aikojen hitaista "pitkistä" projekteista, jotka oon saanut valmiiksi. Eipä niihin kauaa menisi, jos saisi rauhassa tehdä mutta meidän ihanat keskimmäiset pojat tuppaavat keksimään kaikkea kivaa (kuten esim. kaivamaan vanhan puuhellan kyljestä yhden tiilin irti), kun vähänkin yrittän johonkin omaan juttuun keskittyä. Valvontakamerat tarvisin, kun selkään kasvatetut silmätkään ei enää riitä. Huoh.

No mutta asiaan. Törmäsin netissä tälläiseen kuvan siirto tekniikkaan ja halusin kokeilla, miten oikein toimii.


Toimihan se. Itse käytin tässä decoupage lakkaa. Sen ja canvastaulupohjan ostin Tiimarista. Kuvan löysin netistä (etsystä muistaakseni) ja pienen muokkaamisen jälkeen tulostin lasertulostimella tavalliselle tulostinpaperille. Pohja oli 30x40cm kokoinen, joten jaoin kuvan kahdelle A4-paperille. Säätelin värejä ja muistin jopa kääntää peilikuvaksi. ;) Teippasin paperit yhteen mutta sitä ei olisi kannattanut tehdä, sillä teipin kohdat ei kuivuneetkaan niin hyvin kuin muu paperi. Seurauksena paperia pois hangatessa lähti myös kuvaakin irti niistä kohdin. Servettilakkaakin laitoin ehkä hiukan liian paksun kerroksen canvasille, sillä lopputulos on hiukan aaltoileva pinnaltaan. Kuvittelin, että ohjeen reilu tarkoittaa myös reilua. =D Loppusilauksen tein kerroksella decoupagelakkaa ja taakse liimasin vielä ripustusrenkulan, että sain taulun keittiöön seinälle.

Jos saisin lapsista onnistuneen yhteiskuvan niin voisin tällä tekniikalla tehdä äidille ja anopille äitienpäivälahjaksi taulut.



Pahvikirjaimia tein joulun alla muutamia. Nyt tein V:n ja E:n lisää ja laitoin ne seisomaan meidän makkarissa vähän toimeettomana olleelle hyllylle.




Meillä oli miehen kanssa 10v hääpäivä helmikuussa ja siitä intoutuneena tein nämä kaksi taulua. <3 Rakkaus on lempeä.. -taulu etsii vielä paikkaansa mutta tällä hetkellä nojailee seinään samaisella hyllyllä LOVE-kirjaimien kanssa. Tulostin sanat eri fonteilla paperille ja niistä jäljensin sanat mustalla tussilla valkoiselle isolle paperille, jonka kehystin. Koivu taulun idean löysin Pinterestistä, alkujaan bongattu etsystä. Siihen nappasin tuohen puukorista, kun sattui tuleen sopivan tasainen koivun kuori vastaan pesiä lämmittäessä ja kirjaimet piirsin/painoin terättömällä kynällä. Kehys on vanha, oli alkujaan vaaleansininen, joten maalasin spraymaalilla valkoiseksi. Takapahvin hukkasin onnistuneesti mutta eipä sitä kukaan huomaa. Kai. =D


Samalla hyllyllä on myös jo aiemmin tehty tärkeät päivät -taulu. Ajatuksena olisi joskus saada lasten kuvista taulut tuonne hyllylle mutta niitä odotellessa saa olla tuollainen imelä rakkausrypäs. =D

Loppuun vielä lämpimästi TERVETULOA kaikille uusille lukijoille! Ja kiitos kaikista kommenteista ja kehuista kaikille. Ne ilahduttavat mieltä suuresti. Yritän niihin aina vastailla, kun vaan saan aikaa ja muistan, että oon kommentteja saanut. =)

Ja muistutukseksi myös niille jotka eivät ole vielä huomanneet niin käykääpä osallistumassa arvontaani, aikaa on vielä ensiviikon sunnuntaihin asti.

Aurinkoista kevätpäivää kaikille!

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen ARVONTA!

Oon aloittanut tämän blogin kirjottamisen jo marraskuussa 2009 eli yli kolme vuotta sitten! Huih. Postauksia tosin ei mitenkään hurja määrä ole. Oon tätä enemmän ja vähemmän, yleensä vähemmän, ahkerasti päivitellyt mutta sitä tämä käsillä näpertämisharrastus mulla muutenkin on. Toisinaan on kauheasti innostusta väkertää, toisinaan taas ei yhtään. Välillä aika ja jaksaminen vähän rajottaa tekemisiä. Joskus taas innostun vähän liikaa ja alotan uusia töitä ennen kuin edelliset on lähellekään valmiina. Niin kuin on tapahtunut nytkin. =D Ompelupöydällä on iso kasa leikattuja kankaita ja puikoiltakin löytyy ainakin kaksi keskeneräistä työtä.. muista askarteluväkerryksistä puhumattakaan.

Mutta kuten jo taisin joulun alla lupailla, NYT juhlistan tätä kolme vuotista blogiani ja järjestän vihdoinkin ensimmäisen arvonnan.



Palkinnoksi olisi tarjolla tällä kertaa käsityöaiheinen kirja. Arvonnan voittaja saapi valita kolmesta vaihtoehdosta sen itselleen mieluisimman. Vaihtoehdot ovat "Neulo. Virkkaa. Kirjo. Ekolangasta!", "Surrur - Tee oma marimekkosi" tai "Hurmaavat kangaskorut". Kaikki kirjat ovat uutta vastaavia, kertaalleen selattuja ja hyllyyn unohdettuja. Tai mikäli mikään näistä kirjoista ei mikään nappaa yhtään, laitetaan vielä neljänneksi vaihtoehdoksi alkaneen kevään kunniaksi trikoopipo sovitulla mallilla ja kankaalla (sovitaan niistä sitten tarkemmin arvonnan jälkeen).

Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen. Yhden arvan saa jokainen kommentoinut. Anonyymit kommentoijat, jättäkää nimimerkki tai sähköposti tai jokin, mistä teidät erottaa. Toisen arvan saat, jos olet liittynyt lukijoihini tai liityt nyt arvonnan aikana. Kolmannen arvan saa vinkkaamalla arvonnastani omassa blogissa. Ylläolevaa kuvaa voi käyttää linkittämiseen. Kerro kommetissasi monellako arvalla osallistut.

Arvontaan on aikaa osallistua 18.3.12 tasan klo 24 asti. Suoritan arvonnan sen jälkeen joku päivä, kunhan saan sopivasti aikaa ja rauhaa. =)

Arpaonnea kaikille!