torstai 29. syyskuuta 2011

Käpykranssi

Tein ulko-oveen uuden koristeen männynkävyistä, jotka pojat keräsi mulle mökillä loppukesästä.






Pohjana käytin vanhasta havu/tekokukka/tjs. kranssista säästämääni styroksiympyrää. Koska sen pinnasta ollut ruskea silkkipaperi oli koristeita pois repiessä lähtenyt osittain irti ja ei näyttänyt ollenkaan nätiltä, keksin päällystää sen ensin juuttinarulla (jonka ihanat lapseni kerran levitteli ympäri pihaa).  Narun liimasin styroksiin kiinni kuumaliimalla. Kun taustaympyrä oli saatu vähän siistimmäksi, aloin liimailemaan käpyjä kuumaliimalla. Lopuksi vielä suhautin käpyjen pintaan hiukan hopeaa spraymaalia ja kranssi oli valmis kiinnitettäväksi oveen.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Aaltokuvioinen peitto

Näin joskus Mimon ja Myyn menossa -blogissa kuvia, jossa taustalla oli ihana värikäs aaltokuvioinen peitto. Ihastuin kuvioon ja värikkyyteen heti ja tietysti tuli kauhea into tehdä omalle lapselle samanlainen, tosin pienemmässä mittakaavaassa.

Kaivelin aikani nettiä etsiessä ohjetta tai edes mallikertaa juuri tuollaiseen neulottavaan aaltokuvioon. Lopulta löysin samalla idealla tehdyn paidan ohjeen Dropsin sivuilta. Siinä tosin oli kapeampi aaltokuvio mutta siitä sain muokattua itselleni oikeanlaisen mallikerran.

 
Lanka: Novitan Miamia turkoosina, pinkkinä ja vihreänä 
Puikot: 4,0 mm



Jos jotakuta kiinnostaa niin tässä on se väsäämäni mallikerta, jonka mukaan peiton neuloin: 

Tein vauvakokoisen peiton (n. 60cm x 80cm), joten toistin mallikertaa neljä kertaa ja väriä vaihdoin aina, kun olin tuon 18krs saanut neulottua. Raitoja tein yhteensä 15. Reunoihin tein reunuksen aina oikealla, alhaalle ja ylhäälle 6krs, sivuille 10s. Peitosta tuli ehkä hiukan liian kapea suhteessa korkeuteen, samoin ala- ja yläreunassa olisi saanut olla muutama kerros enemmän reunusta, joten itelle muistiin: Jos/kun joskus teen uuden vauvapeiton tällä ohjeella niin teen alas ja ylös 8krs aina oikeaa, reunoille 10s, sekä toistaisin mallikerran viisi kerta neljän sijaan.

Varmaan samanlaiselle peitolle löytyy netistä kyllä ohjeita mutta ei vaan itselle sattunut silmään, vaikka minkälaisia hakusanoja käytin ja monta iltaa esim. Ravelrya selailin. Jos joku tietää oikean ohjeen niin saa vinkata. =)

lauantai 10. syyskuuta 2011

Käännettäviä ruokalappuja


Aikaisemmista kestovaippaompeluksista on jäänyt paljon pul-kankaita kangaslaatikkoon. Päätin aloittaa niiden tuhoamisen ja kokeilin väsätä käännettävän ruokalapun. Kaavaa ei ollut valmiina, eikä ohjettakaan mutta tuskin tämä nyt mikään uusi innovaatio kuitenkaan on.


Kankaat: Omput br-pul ja joustofrotee Myllymuksuilta, 
Oravat br-pul Sampsukalta, vihreä-keltaraitainen joustofrotee Metsolalta, 
valkoinen joustokantti muistaakseni Myllymuksuilta, KAM nepit Kotimäen puodista.

Ompelin ensin taskun reunaan joustokantin. Sitten ompelin kankaat ensin oikeat puolet vastakkain yhteen, tasku tietenkin siellä välissä myös. Kääntöaukon jätin taskun pohjalle. Käänsin oikein päin ja ompelin kääntöaukon kiinni samalla kun tikkasin lapun reunat ympäriinsä. Niskaan laitoin kiinnitykseksi tuplanepit kolmella säätömahdollisuudella. Ruokalapun voi kääntää ja käyttää kummin päin vain haluaa. Kiva ja sopivan oloinen tuli. Meidän pieni töyhtöhyyppä poseeraa:


tiistai 6. syyskuuta 2011

Tervetuloa syksy!

Ruusunmarjasydän oveen

Pujottelin ruusumarjoja metallilankaan, taivutin sydämen muotoon ja ripustin oveen kiinni. Simppeli ja nopeasti valmis.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Huopakori


 Ohje omasta päästä
Vanutettu huopalevy Koskenpään huopatehtaalta


Tälläinen päähänpisto tällä kertaa. Pujottelin jo muutaman vuoden milloin missäkin laatikossa pyörineet huopasuikaleet koriksi. Yläreunan tikkasin ompelukoneella, ettei lähde purkautumaan. Kori hakee vielä paikkaansa. Pääsi nyt alkuun säilytyskoriksi keskeneräiselle neuletyölle.